söndag 14 oktober 2012

Tillbaka till Civilisationen!

Ja då är det måndag och vi är tillbaka till Civilisationen om man säger så  om man jämför här i Luleå jämfört där uppe i byn...hehe! :).
Nåväl som man säger Borta bra men hemma bäst så är det ju verkligen, och vi har haft det verkligen lugnt men mysigt och fredde och barnen har båda varit mycket ute och jagat om dagarna och eftermiddagarna och barnen har fått turas om att få vara med han ett par timmar och så och på söndagen fick de en älg så dock var barnen inte med just då men de tog ju hand om allt sen runt i kring som måste göras så det fick se och vara med på de och se älg kalven och allt som görs och så och de tyckte de var intressant o inte alls rädd eller förskräckt som ja tänkte de skulle vara då de fick se älgen o allt... så det har nog varit allt en lärorik helg för dom för barnen har verkligen varit trötta efter att ha varit ute o med på de i helgen så de har allt sovit gott efter dessa dagar!! ;).

Sen har vi även tagit de lugnt varit ute o promenerat där i byn de lilla ensliga väg som finns där men skönt o vara ute o röra på sig och så. Sen har vi även såklart passat på att basta då vi varit där och så och varit in på lördag en sväng till själva Övertorneå så barnen fick handla sig lite lördags godis o så och sen sett en del tv på kvällarna då det är så himla mörkt o så den här årstiden fort där uppe så men det har skaffat en box där så de fanns massor av olika kanaler och sånt att se och även se Hockeyn och så så de var riktigt bra det ;).

Emilio där emot har varit sista tiden eller varit mer eller mindre de länge nu under en tid väldigt grinig eller vaknar på nätterna och bara gall skriker och kan säga att hans skrik är inte nå att leka med utan helt hysterisk o högt o ibland knappt man får han lugn trots mat och sånt då han vaknat flera ggr per natt och detta gör de väldigt påfrestenade på morgon dagen där på o slut på morgorna o så skit jobbigt men peppar peppar inatt har de iaf varit en natt som han sovit en hel natt så det var ju riktigt skönt och knappt man minns hur de känns att vara så utvilad som man blir av att få sova ostört en hel natt, hoppas de vänder snart !! :).

Sen då de blev sen att komma hem igår då de drog ut på tiden då de fick älgen där vid lunch tid igår och innan allt de måste göra o ta hand om efteråt de skjutit en så drar de ofta ut på tiden men nå väl vi fick med oss kött hem o ska fixa imorgon kväll o mala köttfärs och så så vi har i frysen o även lite filé bitar och sånt, då vi ska köpa oss en köttkvarn så vi har själv och även en digital våg så man kan väga exakt så man vet hur mycket det är i varje frys påse så man enkelt vet när man behöver tas upp för matlagning och så ;).

Det blev även igår en sväng till syrran för att fira mosters söt unge Lilly som fyllt 2 år så vi var o uppvaktade henne igår , och kan inte fatta att det redan gått två år sen syrrans busfrö kommit till världen tiden går ju så ruskigt snabbt!! .

Idag har vi en tvätt dag som vi startat då man varit iväg o även haft lite tvätt sen tidigare , och ska även sen i em/kväll efter det att vi varit och handlat hem lite mat och annat hit hem som sagt vi behöver göra idag så ska ja ta in lite kartonger med större strl till Emilio på kläder för herregud måste ta in nu strl 74/80 för han har växt så på längden så allt annat är på tok för kort o litet på han helt sjukt vad de går undan där med.
Och han har verkligen blivit tung nu känner man har nämligen börjat känna av i axlar o armar o så när man burit han och så ibland får man riktigt ont av att ha behövt gjort det så måste nog börja träna lite armar o axlar mer känner jag utöver min vanliga träning :).

Dieten har även gått bra och känner så i kroppen och i övrigt hur mycket lättare o smidigare man känner sig o att magen och magsäcken minskat på dessa nu 6 dagar och hungern minskat rejält känner knappt hunger nu om jag ska vara ärlig faktiskt så måste med dessa shake:ar iaf som tur ta dom o så så ja får i mig, men vågen fortsätter neråt som sagt o magen dragit ihop sig en del så nu har ja på dessa 6 dagar gått ner 4,5 kg härligt!! :).

Imorgon ska jag och Emilio in till stan en sväng o möta upp fredde också för lite ärende vi har imorgon fm så tänkte även när ja är där gå snabbt en sväng på stan i några affärer ja tänkt gå på tidigare o kolla på en vinterjacka o lite annat där ja har presentkort och så på :).

Nu ska jag gå o göra lunch åt Liam och Emilio och till mig själv ta en shake och sen ut på en prommis med barnen och blir ev med Caroline m. barn vi får sällskap ut av!! ;).

Ha en bra dag allesammans!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar