onsdag 17 oktober 2012

Nu är vintern här!

Ja nu är det bara att inse fakta att vintern har slagit till här i norbotten/Luleå då, blandade känslor skönt när det är ljusare ut o de lyser upp en hel del den vita fina snön och så och barnen har mycket roligt med snön och sett fram emot den länge, men det jobbiga är just kylan och allt plumsande o sånt o allt på pälsande som är jobbigt men men idag har de iaf varit rätt skönt ute och solen lyste idag med riktigt härligt var det och man blev som gladare o piggare av denna sol o detta upp ljusnande av denna vita snö som kommit och gör de ljusare och fick även en härlig känsla och påminnelse då jag promenerade med Liam och Emilio till dagis för att lämna Liam på morgonen att snart är det faktiskt Jul och det är ju helt underbart o en riktigt mysig högtid med både god mat och massa mys med familjerna sina och så kul för barnens skull är ju julen med tomte och alla julklappar och allt mycket kärlek och värme just då, och även super mysigt o gå i kykan dessa högtider ju då jag aldrig annars går i kyrka ju mer än bröllop,dop , begravningar eller när det är sånna tillfällen eller sånna här just högtider och mässor som är i kyrkan som juldagsmorgon och julottan som brukar vara eller vad de kallas!! :).

Dagen har i övrigt spenderats sen lämningen av Liam att jag och Emilio tog bussen och for till Gammelstad och mötte upp Maria och Lovisa för lite babysång där vi brukar gå i Elimkyrkan och Maria hade även med sig sin svägerska Johanna och hennes son Gustav som var 13månader så de var ju trevligt och kul o gå för barnen på lite sång o sånt och sen leka lite efter de en trapp ner ätit lite lunch o vi andra mammor surrar och kan om man vill köpa kaffe o smörgåsar o nå fikabröd till för 15kr så det är ju bra o mycket trevligt att de finns och så nära är toppen och mycket folk som sagt mesta dels från sunderbyn o gammelstad men även lite från andra ställen finns de! :).

Sen så när vi väl kommit hem blev det att starta upp allt tvättande av de större storlekarna av kläderna jag tagit in igår åt Emilio så skönt och fått bort gjort det och ha nu imorgon att vika in alla dessa massor med kläder i hans garderob så han har nå nyare och bättre storlekar att ha som passar honom bättre då han växer så det knakar!! :).

Sen har de bara varit och hämtat sen hem ungarna från skola och dagis som sen varit ute mesta dels av eftermiddagen i snön så klart!! :).
Sen var de dags för middag att göra och det är väldigt enfomigt och jobbigt o less man blir på de varje dag man ska göra o samma med andra sysslor ibland emellanåt som gör att man tyvärr tappar motivation o lust till saker o ting ibland och man känner att man skulle behöva semester eller lite egentid och lugn ibland från allt... men men  så är det that´s life tur de går över dessa känslor o blir bättre senare iaf!! :).

Kvällen har sedan varit väldigt lugn och skön som man behöver efter läggning av barnen för ett tag sen lite lugn och ro behöver vi allt alla småbarnsföräldrar med allt jobb man har o gör om dagarna så är vi allt värda det och så lär de förbli resten av kvällen med!! :).

Avslutar detta inlägg med lite bilder från dagen på barnen på hemgång från dagis och skola!.











.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar