söndag 7 oktober 2012

Helgen!

Ja helgen har sen sist jag skrev i fredags allt gått i lugnets tecken om man säger så även om det har varit till viss del skönt att ha sådana helger med emellanåt :).

Fredagen bestod ut av god matlagning jag gjorde färdigt till gubben som vi skulle äta tills han slutat jobbet och kom hem så det blev och bestod av en Fullkornspaj med Bacon och purjlök:s och tomat och ost paj som är underbart god och lätt att göra dessutom och så krämig och ost:ig och god med allt gotta som är i :).
Sen på fredags em for jag och Elias och Liam till syrran Maria och Axel på mjölkudden då hennes man var bortrest över helgen så hjälpte vi till och gjorde en äppelchutney som vi testade göra då det har så mkt äpplen fått och som var över från deras granne sen sist vi ändå gjorde hemma gjort Äppelmos som var för övrigt mycket gott till gröten på morgorna kan jag säga så ska bli intressant o testa detta som vi också fick hem en del o testa som ska vara gott att ha till vid sidan av nån kött eller kycklingrätt eller att ha i någon gryta eller så så får testa och se, barnen tycker då sen vi gjort dessa saker att det är mycket intressant o väldigt hjälpsamma !! :).

Sen blev de att vi for hem och hade lite fortsatt fredagmys familjen med lite godis som vi varit och köpt på Candy Corner innan vi for till syrran då de var på vägen och skönt att ha köpt det innan vi skulle sen åka hem från syrran!.

Sen så lördag så var vi i princip nästan bara hemma och tog de lugnt här hemma med lite av varje och var förbi affären en sväng o handlade lite Taco mys som vi tänkte äta till middag och vi var även förbi Toys rus och barnen fick köpa sig varsin pangare/bössa som de lekt på massor här hemma med inne som ute och vi tänkte vi köpte dessa nu också så vi gjort det inför då Liam och Elias ville ha varsin då de ska upp till stugan i Övertorneå i puostijärvi nästa helg så då gjorde vi undan och köpte dom då!.

Sen var det Taco till middag och Elias haft kompis delvis och varit med hela helgen lång.
Sen så på kvällen igår då barnen lagt sig så såg jag och fredde senaste Johan Falk filmen de 107 Patrioterna med mitt ögon godis som är så himla läcker nämligen Joel Kinnaman som spelar Frank Wagner i den filmen mmmmmm...... ser mycket bra ut och bra skådis dessutom som passar honom i rollen så inte helt fel eller dumt iaf att ha lite ögon godis trots allt att man har ju faktiskt en man såklart men det gör ju inget , det får man ju ha iaf som inte skadar! haha :P.
Måste även se den senaste andra filmen han gjort Snabba Cash 2 då man sett ettan ju!!.

Sen var de lugnt framför dator och tv:n efter det innan läggdags och det blev inte mycket sömn inatt om man säger så då Emilio blivit förkyld och väldigt snorig och rosslig och hade jätte svårt igår nattetid att äta vällingen då han vakna ett antal ggr och vi hade ju som otur inga näsdroppar heller att ge så det var de första fredde och Liam for och investerade idag på dagen på apoteket på Ica Maxi då de även fick order att köpa med sig lite gott söndags fika till eftermiddags kaffet då vi ändå bara var hemma så! :).

Sen till middag så blev de stekt Lax och potatis och våran goda Lime/lemon kalla sås till som är helt utsökt och så god till det hela!! :).

Efter maten en stund efter så bestämde jag mig för att trotsa det gråa och trista regniga vädret som varit hela helgen och inte bara sitta inne så jag och Emilio tog oss ut här runt sunderbyn runt Sunderby sjukhus och vidare runt som tar över timmen att gå så det var riktigt skönt med frisk luft och motion och var rätt skönt med lite dugg regn som var då man har en bra vatten och regn och vind avvisande jacka så och regnskydd till vagnen så inget hinder där inte utan bara gå och så skönt!! :).

Sen så har resten av kvällen bestått ut av då barnen lagt sig av att sett Sol sidan och sen sett lite annan tv och duschat och nu ser lite över datorn och tänkte kvällsfika lite innan säng dags och hoppas på lite mer och bättre sömn inatt då lill grabben fårr inann han somnade och tidigare i em näsdroppar så med lite tur kanske man får sova lite bättre!! :).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar