tisdag 31 juli 2012

Äntligen så skönt!!

Ja nu har man idag äntligen gjort bort sitt pass man behövde göra även om de bara är för några timmar så jobba en dag för att få behålla sina LAS dagar jag har på kommunen, man måste gå ut 1 dag om så sagt om de handlar bara om ett par timmar så måste man ha gått ut o jobba från senaste jobb dagen man gjort inom 9 månader sen för att inte tappa sina LAS dagar och visst är det delvis kan man tycka och tänka att varför ska man behöva under föräldraledigheten tänka på att man måste gå ut då inom dessa 9 månader för att inte tappa dessa dagar men om man tänker så här om det bara är en enda dag och om de som sagt är för ett par timmar så är de ju helt okej trots allt och man kan ju ändå vänta tills barnet blivit ett par månader oftast iaf beroende på om man ammar eller inte sånt gör man som man själv känner eller tycker, och som sagt man kan tycka saker o ting så tänkte jag med men de hjälper inte tyvärr utan bara gilla läget då det har sina regler och saker o ting och är ju som sagt inte HELA världen heller! Och jag känner att så som man slitit o arbetat och haft sig inom kommunen o ställt upp o allt så vill jag inte gå miste om mina dagar då jag har så pass många o snart inlasad så det är bara gilla läget och till att ha lagt sig tillgänglig vilket ja gjorde och nu har gjort bort min dag så det känns helt underbart o slippa ha de i skallen tänkandes och blev att jobba på malmuddens hemtjänst mellan 16-21 och de var mycket trevliga dom som jobbade kvällen där o berättade o förklarade även om ja har rutiner o allt i ryggmärgen o allt kvar men om de är nå speciellt eller så man gör eller de vårdtagarna/kunderna som de nu heter nu förtiden vill ha de eller man ska göra så.

Men skönt med sånt lagomt pass också tyckte jag och tyckte även att de var skönt att man hade rutinerna kvar än o så då jag jobbat på boende nu senaste åren ett tag men de var även jätte trevligt även om de var för bara några timmar kul o trevligt o komma ut och jobba o för den sociala biten bland personal och sen bland mycket pigga och trevliga och pratsugna o glada äldre människor så det var skönt o kul som sagt och nu kan man koncentrera sig och pusta ut även om de var kul och så men kan man fortsätta njuta av föräldraledigheten med Emilio och göra allt man vill o känner för om dagarna och så i lugn och ro och sen även kan om man vill eller känna för att fylla ut pengar mässigt eller om man känner för övrigt styra o så själv om man skulle vilja jobba en dag nån timma eller så eller nån helg bara men inget ja inplanerat än utan ev kanske sen höst eller vinter i så fall som ja känner nu! :).

Har ju sen länge tillbaka även haft mycket planer o sånt på hålla på med lite fix o pyssel o sånt ja tänkt dona o fixa med lite kort o ramar o lite annat kul pysslande som ja inte kommit mig för än men känner nu att jag verkligen har motivation o suget efter det så måste nog ta o ta tag i det hela snart o börja!!! :).

Har även idag föressten på tal om annat har vi hela familjen varit med Emilio på 6 månaders läkarbesök idag och vägning o mätning för han och hade en annan bm som hjälpte till vid vägning o mätning idag då vår bm hade semester och var mycket trevlig o henne gillade ja bra o var mycket trevlig o pratglad o så mot oss o mot våra större barn vilket ja inte tycker vår egna bm är om man har med sina större barn tyvärr vilka dom hon med haft så tycker ja de borde vara mer nyfiken o frågvis o så till dom och en än hon är men men nog om det alla är vi olika men läkarbesökt gick mycket bra och fick stor grön OK stämpel i baken o tyckte han var så fin och härlig gosse som växer på så de knakar o verkar bara må gott o framåt så de var ju positivt o bra det som man hoppats på :).

Sen har ju Emilio även blivit så surr glad igen och gillar nu o ligga på rygg o mage o har vänt sig o så så kul när de börjar hända saker o ting med ju i deras utveckling ju :).
Han har blivit så stark i nacke o i rygg o gillar o ligga som sagt på mage o fara runt o hålla bra huvudet uppe o vara nöjd älskade stora killen vår!! ;).

Emilio:s nya vikt och längd är nu 8545gram och 71cm lång så han ligger på både vikt o huvudet en bit just över kurvan så de går då bara uppåt o växer så de knakar o även låg han över på huvudet på huvudomfånget med en hel del så men han har ju stort huvud så och stor i sig hela han så är inte så konstigt heller annars skulle de se lite roligt ut med liten skalle o rund o go i övrigt.. hehe ;);).

Kollade även och jämförde med de andra pojkarna mina hur stora och längd mässigt så i samma ålder så leder faktiskt Emilio det hela störst o längst en hyfsat bit när man jämförde med de andra två äldre herrarna så det är ju kul o jämföra o gå tillbaka !! :).

Nåväl nu ska ja bara kolla lite på tv OS och lite annat här på datorn innan läggdags och kan säga även att när vi började med Välling till Emilio igår så sover han mycket bättre som vi trodde med så de är ju riktigt skönt o han får bli mer utvilad o så och slippa vakna o äta o störas under natten av att vara hungrig så igår la han sig 20.30 o vakna 04.30 och sen somna om igen efter vällingen till 07.30 så man ska inte klaga alls !!  :).

Nåväl tack o godnatt för mig!!

Kram Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar